Премиерът Бенямин Нетаняху уволни в неделя министъра на отбраната Йоав Галант,

...
Премиерът Бенямин Нетаняху уволни в неделя министъра на отбраната Йоав Галант,
Коментари Харесай

Нетаняху уволни военния министър

Премиерът Бенямин Нетаняху уволни в неделя министъра на защитата Йоав Галант, заяви Jerusalem Post. Премиерът съобщи, че е изгубил доверието си в министъра на защитата.

Решението му разгневи армията, която към този момент разгласи, че не поддържа промяната. 

Нетаняху потвърди в неделя, че сигурността на Израел не е негов главен приоритет, сподели някогашният шеф на щаба Гади Айзенкот. " Уволнението на Галант е срам за наследството на Нетаняху и рисков залог за живота на всички ни. ", сподели той. 

Сега Нетаняху разполага с 48 часа, с цел да назначи нов министър на отбраната.

Припомняме, че в събота Галант призова за заледяване на проекта за правосъдна промяна.

Това бе първият по-високопоставен политик от партията на Нетаняху, който намерено се разгласи против спорното законодателство. Минути откакто изнесе тирада онлайн, други двама депутати от " Ликуд " се причислиха към неговия апел.

По-късно стана ясно, че и министърът на земеделието Ави Дихтер, различен член на " Ликуд ", е споделил персонално на Нетаняху, че също поддържа замразяването на законодателството.

Това значи, че Нетаняху може и да не разполага с болшинство, с цел да прокара промяната си.

Нетаняху разгласи в понеделник намаляване на проекта за цялостна промяна на правосъдната система в явен опит да се успокоят траялите повече от два месеца национални митинги и на фона на опасенията, изразени от западните съдружници.

Съобщението последва апел към Нетаняху от президента на Съединени американски щати Джо Байдън да търси компромис и консенсус в конституционната рецесия. То обаче бе отхвърлено от лявоцентристката политическа съпротива и те дадоха обещание усилване на митингите.

Вече разтърсеният шекел падна с още 0,4% по отношение на $. Акциите на Тел Авив паднаха с 0,3%. Някои депутати от обединението на Нетаняху дефинираха отстъплението като " капитулация ".

Разполагайки с парламентарно болшинство, Нетаняху изглеждаше подготвен да ратифицира пакета от промени до ваканцията на Кнесета на 2 април. Но множеството от тях в този момент ще бъдат отсрочени, до момента в който израелският парламент не се събере още веднъж на 30 април.

Законодателството, което към момента е планувано за одобрение през идващите две седмици, визира израелския способ за асортимент на съдии - въпрос в основата на разногласието, като критиците упрекват Нетаняху, че се пробва да ограничи независимостта на съдилищата.

Премиерът-ветеран - съден по обвинявания в корупция, които той отхвърля - упорства, че търси баланс сред клоновете на властта. Управляващата коалиция, която включва ултраортодоксални еврейски и крайнодесни партии, твърди, че препоръчаните промени са нужни за поправяне на несъответствието на властта сред определените представители и висшия съд на Израел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР